Nieuws i.v.m. Indoor

De lessen van de afdeling paarden gaan door in week 44 en 45 i.v.m. Indoor.

 

 

Nieuws 8 oktober

Aanstaande donderdag, vrijdag en zaterdag ( 10 t/m 12 oktober) wordt er onderhoud gepleegd aan de bodem van hal 1. Hierdoor is het niet mogelijk om te rijden in hal 1. De hallen 2 en 3 blijven wel beschikbaar!


Nieuws 18 april 2019

Wat een verrassing op deze donderdagavond 18 april, ons lid Ineke Ooms is vanavond geridderd in de orde van Oranje-Nassau.
Ze heeft zich al jaren met volle overtuiging ingezet voor diverse financiële functies binnen onze vereniging.
Wij feliciteren haar met deze welverdiende onderscheiding!


Nieuws 15 maart 2019
Op dinsdag 26 maart en 23 april is hal 2 bezet van 18.30-20.30 uur ivm 4-tal training Pony's


Nieuws 4 maart 2019

Op vrijdag 8 maart, donderdag 4 april, vrijdag 19 april en vrijdag 10 mei zijn er extra springlessen voor de pony's van 17.30-21.30 uur.


De bodem ligt er weer fantastisch bij! Het is volop genieten voor ruiter en paard tijdens de Eurojump dagen!!


De buitenpiste wordt onder handen genomen. De hele bodem, die er inmiddels vijftien jaar ligt, is eruit gehaald en aangevuld met nieuw zand.


Nieuw dd 01-03

 

In verband met de wedstijd op 2, 3 en 4 maart is de grote rijhal vanaf donderdag t/m zaterdag bezet.

Donderdagavond , vrijdag en zaterdag is ook rijhal 2 bezet.

Rijhal 3 is vrij om in te rijden.Nieuws dd 25-11-2016:

  • Op woensdag 4 januari 2017 is de nieuwjaarsborrel op de manege. Aanvang 21:00 uur, graag tot dan!
  • Vanaf heden is het alleen toegestaan om te longeren in hal 3. Longeren in de grote bak en in de losrijhal is niet toegestaan.
  • De concoursdata van het buitenseizoen staan vermeld op de wedstrijdkalender.

Zoals al eerder gemeld zijn er twee teams binnen de afdeling pony’s  druk aan het oefenen geweest met viertal rijden. Op 13 augustus hebben de teams meegedaan aan de Galoppade te Hardenberg. Helaas kon Carmen Leusink niet meer meedoen, haar pony liep niet goed. De AB pony’s hebben een mooie proef gereden. Zij behaalden een 4e plaats. De DE pony’s behaalden een knappe 2e plaats en mochten door naar de Hippiade te Ermelo.

 

Onder leiding van Jolanda Wolters hebben ze in de zomervakantie flink door geoefend. Op zaterdag 27 augustus was het dan zover. De dames Annemijn Wolters, Emma Noltes, Imke Tempelman, Marell Blikman en Mette Vos mochten  starten op de Nederlandse Kampioenschappen. De proef ging prima met een 16e plaats als resultaat. Voor alle dames was het enorme ervaring, waar ze enorm van genoten hebben.

 
In de discipline springen is tijdens de Galoppade Thijmen Vos in de klasse Z DE geëindigd op een 4de plaats. Evi Wiefferink is in de klasse L C geëindigd op een 3de plaats. Daarmee waren beide ruiters afgevaardigd naar de Hippiade. Op de Hippiade is Evi geëindigd op de 5de plaats, gefeliciteerd!

Viertal pony’s

Binnen de afdeling pony’s wordt er druk geoefend met 4-tallen olv Jolanda Wolters. Er zijn twee teams samengesteld, die op 13 augustus mee gaan doen aan de Regio kampioenschappen te Hardenberg.

Het team D/E pony’s heeft als voorbereiding op vrijdag 22 juli meegedaan aan het concours in Markelo. Het team bestaat uit Marel Blikman, Carmen Leusink, Emma Noltes, Imke Tempelman en Annemijn Wolters. De meisjes hadden allemaal een gezonde spanning en ze hebben ontzettend goed hun best gedaan. Ze hebben twee mooie proeven gereden, wat werd gewaardeerd met een mooie 184 en 182 punten. Voor een eerste keer samen op concours is dat een prachtig resultaat!Verenigingskampioenschappen Ambt Delden

Op 6 maart 2016 hebben leden van PC  de Eschruiters deelgenomen aan de verenigingskampioenschappen te Ambt Delden.

 

’S ochtends werd er gestart met de individuele dressuurproeven en het viertal. De dressuurproeven werden netjes gereden en ook het viertal, met als commandant Jolanda Wolters, kon terug kijken op een mooi gereden proef. Het resultaat was een derde plek bij de tussenstand.

 

Na de middag mochten de springruiters van start. Ook hier werden prima resultaten behaald. Het estafette springen werd daarom een spannende strijd waarin beide teams snel en foutloos rond kwamen.

 

Uiteindelijk eindigden de leden van PC de Eschruiters op een mooie tweede plaats!!

Gefeliciteerd:  Mette Vos met Sun, Sterre Vos met Nanny Fine, Annemijn Wolters met Joy, Donny vd Veen met Aaldonk’s Nadina, Yfke Vos met Tomahawk, Charlotte Tasma met Queen B, Marell Blikman met Winston B en Imke Tempelman met Nimmerdor’s Alberto!

Het was een gezellige en geslaagde dag!


De komende maanden zijn de lestijden van de menverening aangepast. De lessen zijn van 19:00 tot 21:30. Dit in verband met groot aantal opgaven voor extra lessen voor jeugdige menners en mensters. De datums zijn onder RV de Eschruiters/Lessen aangespannen paard te vinden.


Let op!

Wanneer je een startpas wilt afmelden, kun je dit ook doen via " MijnKNHS". Dit moet voor 1 december gebeurd zijn, anders wordt automatisch je startpas weer een jaar verlengd (met de daaraan verbonden kosten).

 

Wil je je afmelden als lid van de afdeling paarden, doe dit dan voor 20 november bij Seine Meulman.


Zaterdag 3 oktober opende de afdeling pony's het indoorconcours seizoen met een dressuurwedstrijd voor de klasse B t/m ZZ. Als eerste maakten zij binnen de vereniging gebruik van de mogelijkheid twee proeven te rijden, waarbij het losrijden plaatsvindt in hal 3. Het was zeer geslaagde dag met bijna 130 starts!!

Uitslag


Zaterdag 19 september werd door de afdeling pony's een outdoor springconcours gehouden. Er waren goed bezette rubrieken in de klassen B t/m Z voor alle categorieën. De deelnemers kwamen uit Wierden en (verre) omstreken. De ruiters en amazones moesten met hun pony dan ook goed hun best doen om een prijs te krijgen.

Wij danken alle deelnemers voor hun komst en hopen jullie weer te begroeten op ons Kerstconcours.

Klik hier voor de uitslagen van vandaag.

 


15 augustus 2015

 

Door naar de Hippiade op 4 en 5 september!!

 

Onder een loodgrijze hemel reden de eerste trailers met paarden het terrein van de Veenruiters te Wanneperveen op.

Om 9.00 uur was het gelukkig droog en kon de regio Overijssel beginnen aan haar tweede dag van de Galoppade voor paarden.

In de diverse ringen barstte de strijd los om het Overijssels Kampioenschap en/of een afvaardiging naar het NK op 4 en 5 september.

Ook leden van de Eschruiters namen hieraan deel, zowel individueel als in teamverband met het Viertal rijden en de Verenigingskampioenschappen.

Aan het eind van de dag konden de volgende successen worden gevierd: 

Individueel dressuur klasse M1

3e prijs Cindy Roelofs met Flex (van Hans Kippers) 

Afvaardiging naar de Hippiade: 

Cindy Roelofs met Flex

Viertal klasse L ,deelnemers: Mariska van de Hoogen, Myrthe Schuttevaar, Petra Kippers, Annelies Lindeboom, Anne Wilke.

Team Eschruiters voor het Verenigingskampioenschap: deelnemers dressuur: Myrthe Schuttevaar, Wendy Biemolt, Dirja Veneberg

en Cindy Roelofs. Deelnemers springen: Myrthe Schuttevaar, Claudette Vrugteveen, Marjolijn Stam en Inge Biemolt.70 jaar Eschruiters !!!!!

 

18 mei 2015

Inmiddels is afgelopen week de dressuurchallenge verreden, het ging gepaard met veel extra prijzen, zoals paardendekens die gesponsord zijn door Multi Tool Trac en daarnaast werden verschillende waardebonnen weggegeven. Voor elke deelnemer was er een emmer met logo "70 Jaar Eschruiters".

Komend weekend worden de springrubrieken verreden. De eerste wedstrijden starten donderdag 21 mei rond  de klok van 10.00 uur. De deelnemers aan de Nationale rubrieken met een 1.30 en 1.40 parcours bijten de spits af. Ook hier zijn voor de winnaars mooie dekens beschikbaar die voorzien zijn van het logo van de Eschruiters en natuurlijk ontbreekt ook het logo van de sponsor niet. Hoofdsponsoren voor deze rubrieken zijn Bistro T-bone en Antoon Hindriks.

Vanaf 17.30  uur komen de ruiters en amazones in de klasse BB en het B springen aan hun trekken. Op vrijdagmorgen staan de eerste deelnemers van een groep L aan de start en aansluitend worden de klasses M, Z en ZZ verreden. Zaterdagmorgen krijgen de BB en B ruiters nog een kans en ook voor de klasse L staat er een springconcours klaar.


Wat een verrassing op deze donderdagavond, ons lid Ineke Ooms is vanavond geridderd in de orde van Oranje-Nassau.

Ze heeft zich al jaren met volle overtuiging ingezet voor diverse financiële functies binnen onze vereniging.
Wij feliciteren haar met deze welverdiende onderscheiding!