Afscheid Dick, Edwin en Marlon

Op donderdag 9 november hebben we met het AB genoten van een gezellig samenzijn. Deze bijeenkomst was extra speciaal omdat we afscheid hebben genomen van drie geweldige bestuursleden: Dick Schuttevaar, Edwin Maatkamp en Marlon Eertink.

 

In een sfeer van waardering hebben we samen teruggeblikt op de waardevolle bijdragen van deze leden aan onze rijvereniging. Hun passie voor paardensport, toewijding aan het bestuur, en de vele uren die ze hebben geïnvesteerd, hebben onze vereniging gevormd tot wat het vandaag is. 

 

Namens het hele bestuur willen we Dick, Edwin en Marlon nogmaals bedanken voor de tijd en energie die jullie hebben geïnvesteerd en we wensen jullie het allerbeste in jullie toekomstige avonturen!


Indoor Wierden 2023 zit er weer op!

We zijn november begonnen met Indoor Wierden 2023. Inmiddels is de bak weer gereed, een deel van de aankleding is weer opgeruimd en de schotten zitten weer in de VIP. Wij kijken tevreden terug op het evenement. Dit jaar is er namens Indoor een permanente filmhoek gebouwd, deze kun je vinden in hal 1 (onder de jury). Hier kunnen de ruiters & grooms (het hele jaar) gebruik van maken. Deze filmhoek is tijdens Indoor Wierden al veel gebruikt! 

 

Op de foto Gerben Morsink, winnaar van de grote prijs! 

We hebben positieve geluiden ontvangen van de ruiters en wij zullen binnenkort als bestuur een evaluatie houden voor de verbeterpunten voor volgend jaar. Hieronder de mooie reactie die we ontvingen van Marriet Hoekstra:

Maar; zonder vrijwilligers geen evenement! Daarom willen wij namens Indoor Wierden de vrijwilligers bedanken voor hun inzet!!


Marijke Hammink genomineerd voor de FEI awards

Marijke Hammink is genomineerd voor de prestigieuze FEI awards. En jouw stem telt mee! Tot en met zondag 22 oktober kun je stemmen op Marijke die dit jaar haar wereldtitel prolongeerde op het WK Ponymennen in Oirschot én maar liefst elf overwinningen op een rij noteerde dit seizoen.

 

Ponyvierspanrijder Marijke Hammink is genomineerd in de Peden Bloodstock FEI Best Athlete categorie en neemt het op tegen Steve Guerdat, Jessica Von Bredow-Werndl en Rosalind Canter.

 

Om je stem uit te brengen na je naar KNHS.nl


Bixielessen

Het is weer mogelijk om bixie lessen te volgen bij Manege de Vossenbos.

 

De bixie lessen zijn bedoel voor ruitertjes vanaf 5 jaar en vinden plaats op woensdag van 17:00-18:00u. De kosten voor het bixie abonnement voor 3 maand is €75. De lessen zijn van september t/m november en bij veel belangstelling kunnen de lessen in het nieuwe jaar voortgezet worden. We zijn nog 1 aanmelding nodig om de lessen voor dit najaar door te laten gaan.

 

Wil jij meer weten over deze bixie lessen? Stuur dan een mailtje naar

👉ponys.eschruiterswierden@gmail.com!


Indoor Wierden 1 t/m 4 november

 

Indoor Wierden staat weer op de planning van woensdag 1 t/m zaterdag 4 november. Het programma start op woensdag met een 80 cm parcours en wordt gedurende de wedstrijd opgehoogd tot de grote prijs van 1m45 op zaterdag. Zowel vrijdag als zaterdag avond zal de avond worden gevuld met gezelligheid en sfeer! 

 

We hopen op een gezellig en geslaagd evenement te kunnen organiseren en hopen daarbij op jullie hulp! We zullen starten met de opbouw op donderdag 26 oktober. We hebben zowel bij de opbouw als gedurende het concours de handjes nodig om het tot een mooi uiteinde te brengen.


Marijke Hammink wereldkampioen 4 span pony’s in Oirschot

Marijke Hammink pakt in het eerste weekend van september de wereldtitel voor het 4 span pony's in Oirschot! Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie, knap gedaan!

 

In dit artikel van de Tubantia lees je meer over dit prachtige avontuur.


Rabo ClubSupport. Jouw stem is geld waard!

De Rabo ClubSupport stemronde is begonnen en we willen graag jullie hulp om de vereniging te ondersteunen. Met de financiële steun die we kunnen ontvangen, kunnen we onze clubactiviteiten en faciliteiten verbeteren. 

      

Ben jij lid van de Rabobank? Breng dan je stem uit op Stichting Indoor Wierden. Dit kan tot en met 26 september in de Rabo app of via deze link.

 

Elke stem telt, dus nodig je familie en vrienden ook uit om op ons te stemmen. Samen kunnen we een groot verschil maken! 


Clubkampioenschappen zaterdag 30 september 2023

Op zaterdag 30 september a.s. worden de jaarlijkse Clubkampioenschappen verreden. Dit jaar sluit de Afdeling Mennen ook aan. Doe je ook mee? Hieronder lees je hoe en waar je je kunt aanmelden en vind je meer informatie over het programma.

 

Programma

De dag is als volgt ingedeeld:

-        Ochtend: dressuur en Mini Marathon voor de Menners met aansluitend het weghalen van de dressuurbanen en het opbouwen van het springparcours en het parcours verkennen.

-        Middag: springen met aansluitend de cross; eind van de dag gezamenlijk het terrein opruimen.

-        Avond: feestavond met barbecue en de huldiging van de kampioenen .

 

Kampioenstitels

Als deelnemer kun je 1 van de 4 kampioenstitels in de wacht slepen. De paarden en pony’s worden hierbij los van elkaar beoordeelt, dit betekent dat er 3 titels onder de pony deelnemers worden verdeeld én 4 titels onder de paarden-deelnemers. Voor welke titel je gaat rijden hangt af van het onderdeel/de onderdelen waarvoor je je aanmeldt.

-        Dressuurkampioen: je doet alleen mee aan de dressuur.

Let op: De dressuur is voor de ponyruiters een verplicht onderdeel.

-        Springkampioen: je doet mee aan het springen.

-        Allroundkampioen: je doet mee aan de dressuur, het springen én de cross.

o   Denk aan de verplichte bodyprotector bij de cross!!

-        Men kampioen: De beste combinatie in de Mini Marathon

 

De Allroundkampioen krijgt een wisselbeker met daarin zijn/haar naam en het jaartal gegraveerd, onder de andere prijswinnaars worden leuke prijzen verdeeld.

 

Let op: Als je mee wilt rijden voor de kampioenstitel start je minimaal klasse B dressuur, met het springen 0.80cm (paarden) of 0.50m (pony’s). Ook is het mogelijk om een bixie proef en parcours te springen voor de jonge ponyruitertjes. Dit jaar zal er geen onderscheid gemaakt worden tussen leden met startpas en recreanten. We gaan er dus vanuit dat iedereen in de klasse start waarin je volgens de promotieregeling van de KNHS gerechtigd bent.

 

Wil je lager starten dan de bovengenoemde klassen of lager dan je officiële wedstrijdklasse, dan wordt het gezien als oefenen en tellen de resultaten niet mee voor de prijzen.

 

Wil je meedoen?

Meldt je dan voor 23-9-2023 aan bij springponieswierden@gmail.com, Erna & Myrthe verzamelen de aanmeldingen van zowel de paarden als de pony’s. De Menners kunnen zich opgeven bij Desiree van Lambalgen, mensportwierden@gmail.com . Meld je op tijd aan want na de sluitingsdatum zijn we druk met de dagindeling en de startlijsten en is inschrijving daardoor niet meer mogelijk.

 

Huldiging en feestavond

Om de dag feestelijk af te sluiten wordt er ‘s avonds een barbecue georganiseerd voor alle leden, vrijwilligers en hulpen van de gehele club en alle daarbij behorende stichtingen. De barbecue wordt kosteloos aangeboden, wel moet je je voor 23-9-2023 aanmelden bij springponieswierden@gmail.com in verband met de inkoop en het bestellen. Deze avond worden de resultaten van de deelnemers bekend gemaakt en worden de kampioenen rond 20:45 uur gehuldigd.


Oproep voor helpende handen

Om deze dag tot een succes te maken zijn er helpende handen nodig. Wij zouden het dan ook fijn vinden wanneer iedereen de handen uit de mouwen steekt en helpt waar mogelijk. Vooral in de cross hebben we veel mensen nodig die de resultaten van de deelnemers bij de verschillende hindernissen bijhouden. Heb je die dag (even) tijd om te komen helpen? Geef je dan op voor een van deze diensten, dit kan binnenkort online via www.inzetroosters.nl. Heb je nog geen account? Stuur dan een mail naar springponieswierden@gmail.com, daarna ontvang je een link in je mailbox waarop je kan inloggen.

 

 

Als organisatie willen we iedereen een leuke en sportieve dag toewensen en de deelnemers veel succes!

 


Regio kampioenschappen 22 juli 2023 te Bentelo

Meerdere leden van de afdeling pony’s wisten zich te plaatsten voor de Overijsselse kampioenschappen in Bentelo.

 

Springen: Yfke, Maybritt, Anke, Lauren, Amber, Sophie & Nina.

Dressuur: Anoek, Britt, Lisenka en Nathalie.

 

 

Daarnaast zal op 28 juli ook het pony 4-tal deelnemen aan de regiokampioenschappen.

 

Namens het bestuur willen wij iedereen heel veel succes wensen op 22 en 28 juli!


Geweldige prestaties bij het aangespannen paard

Het weekend van 16 juni stond in het teken van het NK pony mennen. Marijke Hammink werd hier Nederlands kampioen 4span pony’s. Ze won alle onderdelen. Marloes van 't Veld werd 4e bij de  enkelspan pony’s en won de dressuur. Desiree van Lambalgen werd 9e bij de enkelspan pony’s. Zij won de vaardigheid. Larissa Reints werd 5e bij de tweespan pony’s en won ook de vaardigheid. Marissa Schuiling eindigde op een 14e plaats bij de tweespan pony’s.

 

 

Tijdens het weekend van 21 tot 13 juli 2023 staat onze menwedstrijd in Wierden weer op het programma. We hebben een mooi vol deelnemersveld en het beloofd een mooie wedstrijd te worden!


Enthousiaste club vrijwilligers op woensdagmiddag

Speciale dank naar de groep mensen van de woensdagmiddag, die vrijwillig hun tijd en energie inzetten voor onze rijvereniging. Elke week zorgen zij ervoor dat ons clubterrein er weer spik en span uitziet. Dit is onmisbaar voor het soepele verloop van onze activiteiten.

 

Ook een warm welkom aan nieuwe enthousiastelingen die graag deel willen uitmaken van deze geweldige ploeg. Als je graag een handje wilt helpen en wilt bijdragen aan de uitstraling van onze vereniging, meld je dan bij Johan Scheppink. Samen kunnen we ons clubterrein nog mooier maken. 


6-tal paarden tijdens de galoppade in Bentelo

De Eschruiters hebben een 6 tal wat tijdens de galoppade in Bentelo zal starten. De dames hebben tijdens de Dressuur Challenge in Wierden goed gereden en de afgelopen tijd flink getraind onder leiding van Jolanda Wolters. Mocht je tijd hebben, ga ze dan aanmoedigen op zaterdag 29 juli. 


Mooie resultaten tijdens de Dressuur Challenge in Wierden

We hebben 3 mooie dagen dressuur mogen zien op manege de Vossenbos tijden de Dressuur Challenge. Op vrijdag 30 juni 2023 zijn we gestart met de Z, ZZ en ZZL. De winnaar voor beide proeven was Corina Pley, en Gerlin van der Kolk wist een eerste prijs te behalen in de M1. Op zaterdag zijn de kringkampioenschappen verreden. Voor de B dressuur mogen naar de Regio kampioenschappen in Bentelo Annemijn Wolters en Joyce Diepenmaat. Voor de M dressuur gaat Noa Drogt en voor de M2 Britt Wiefferink, wij wensen de dames heel veel succes! 


Foto's clubkampioenschappen 2021


KNHS loterij

 

De KNHS heeft een loterij georganiseerd voor KNHS-verenigingen en FNRS-bedrijven. Leden, paardensporters en -liefhebbers kunnen loten kopen om kans te maken op een mooi prijzenpakket en steunen daarbij de vereniging. Leden, paardensporters en -liefhebbers kunnen loten kopen voor €2,- per stuk op knhsloterij.lotify.com. Daarbij geven zij aan welke KNHS vereniging of welk FNRS-bedrijf zij willen steunen. Van elk verkocht lot wordt na de trekking 80% van de opbrengst van het lot naar de gekozen sportaanbieder overgemaakt. De overige 20% zijn handlings- en administratiekosten en gaan naar Lotify, het platform dat de loterij faciliteert. De KNHS ontvangt geen percentage. Een gaaf prijzenpakket wordt verzorgd door de KNHS en haar sponsors en partners.

 

 


Beschikbaarheid manege zondag 28 februari 2021: 

 

Zondagmorgen 28 februari 2021 wordt het parcours in hal 1 aangepast. Van 10.30 tot 12.30 uur zijn hal 1 en hal 2 bezet. Jullie hulp wordt op prijs gesteld. 


Beschikbaarheid hallen manege: 

 

Hal 1 is voor leden op maandag tot en met vrijdag vanaf 15.00 uur beschikbaar en op      zaterdag en zondag de gehele dag. 

 

Hal 2 en 3 zijn de gehele week beschikbaar voor leden. 


Beschikbaarheid manege 16-2-2021

 

Beste leden en vrijwilligers,   

  

Wij hebben ons als Algemeen Bestuur opnieuw gebogen over de problematiek die het trainingsspringen met zich meebrengt. In ons vorige bericht vermelden we al dat we zoeken naar een balans tussen het belang van onze leden en het beschikbaar stellen van hal 1 voor het trainingspringen. Dit laatste doen we vooral omdat het extra financiële middelen oplevert. De belangen van onze leden staan hoe dan ook voorop.   

  

Ondanks de aanpassingen die we in ons vorig bericht aangaven blijft de verhuur van een deel van de accommodatie vragen oproepen bij een deel van onze leden. Welk rooster we ook opstellen. Daarbij komt nog dat er verschillend gedacht wordt over de coronaregels.  

  

Alles afwegende heeft het AB daarom besloten om vanaf maandag 22 februari hal 1 van maandag tot en met vrijdag tot 14.30 uur beschikbaar te stellen voor trainingspringen. Vanaf 15.00 uur en in het weekend is hal 1 beschikbaar voor leden. Hal 2 en 3 zijn de gehele week beschikbaar voor leden. Daarnaast worden er strengere regels opgesteld zodat de leden minder hinder ervaren van het trainingsspringen.   

  

We denken dat we op deze wijze een goede balans gevonden hebben tussen de diverse belangen en opvattingen. Maar zoals eerder aangegeven staan we open voor reacties van leden. Onze WhatsApp groep is daar niet het middel voor. Alle AB leden zijn via telefoon, e-mail of rechtstreeks op de manege aanspreekbaar.   

 

Voor de volledigheid wijzen we alle gebruikers nog eens nadrukkelijk op het naleven van de coronaregels. Hoe beter we ons aan de regels houden hoe eerder we weer in ons “normale doen” kunnen raken.  

  

We vertrouwen erop dat we op deze wijze een juist besluit hebben genomen en we wensen jullie veel sportief plezier.   

  

Met vriendelijke groeten,  

Algemeen Bestuur   

RV de Eschruiters 

 

 

N.B.:  

- Er komt een tijdelijke afsluiting tussen hal 1 en 2.  

- De ingang van hal 1 is aan de voorzijde. 

- De ingang van hal 2 is aan de achterzijden.  

- Tijdens het trainingsspringen is het niet toegestaan om te longeren in hal 2, hiervoor is het       

  mogelijk om hal 3 te gebruiken.  


Nieuws 12-02-2021

 

15, 16 en 17 februari is hal 3 bezet van 09.00 tot 13.00 uur in verband met politie honden training. 


Parcours Eschruiters 

 

Het is een turbulente tijd! 

Maar ook in deze tijd hebben paarden en pony’s met enige regelmaat beweging nodig. 

Laten we goed voor ons eigen welzijn en dat van onze dieren zorgen. 

 

Door vragen van zowel onze eigen leden als ruiters/amazones van buitenaf om een parcours in de manege te zetten, is er besloten om vanaf maandag a.s. hiervoor binnen de coronaregels de mogelijkheid te bieden. 

 

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur is er de mogelijkheid om hal 1 te huren en gebruik te maken van het parcours. Hiervoor geldt een tarief van € 30 per uur. De planning hiervoor loopt via Ineke Ooms. Om 17.00 uur worden de hallen gesleept en zijn ze beschikbaar voor onze eigen leden. De verantwoordelijkheid voor het naleven van de coronaregels waaronder de avondklok ligt bij de gebruikers van de manage. 

 

Hal 2 en 3 zijn vrij om gebruik van te maken, zowel overdag als ’s avonds (denk aan de avondklok). 

Op dinsdagavond, vanaf 19.00 uur is hal 3 bezet voor de training van politiehonden. 

 

Het aangespannen paard zou ook graag een avond gebruik willen maken van hal 1 om te trainen. In goed overleg met de parcoursbouwers is het parcours zo neergezet dat de menners ruim om en tussen de hindernissen door kunnen rijden. 

 

De donderdagavond is de “vaste” avond van onze menners. 

Op donderdagavond 4 en 11 februari is hal 1 gereserveerd voor het aangespannen paard. 

Ruiters/Amazones kunnen dan geen gebruik maken van hal 1. In hal 2 en 3 kan gewoon gereden worden.   

 

Zaterdagmorgen van 9.00 tot 13.00 uur is er voor “amateurs”, de gelegenheid om hal 1 te huren. 

Daarna worden de bakken gesleept en kunnen eigen leden vrij rijden, dit kan ook op zondag. 

 

 

Het parcours blijft staan in hal 1 tot 9 februari 2021. Op basis van de regels die dan gaan gelden overleggen we wat te doen! We berichten daar dan opnieuw over. 


Nieuws 20-11-2020

Vanaf donderdag 26 november maakt de hondenclub 's avonds gebruik van hal 3. Op de donderdag avonden is rijhal 3 bezet.


Nieuws 9-11-2020

 

Rijvereniging de Eschruiters heeft door middel van de RaboClubSupport actie een bedrag van €334,66 ontvangen.

 

Iedereen bedankt voor het stemmen!


Nieuws 11-5-2020 - Lessen zowel pony's als paarden weer van start!

 

Vanaf maandag 11 mei gaan alle lessen weer van start. De ponyleden mochten al lessen, 
nu hebben wij voor de paarden ook goedkeuring gekregen om weer te gaan lessen. 

 

Let op! Bij klachten zoals koorts, verkoudheid en/of hoesten blijf dan thuis! 
De kantine en wc 's blijven gesloten en houd de 1.5 meter afstand aan. 


Nieuws - 01-05-2020 Lessen voor ponyleden t/m 18 jaar gaan weer van start

 

De gemeente Wierden heeft de manege goedkeuring gegeven om jongeren weer te laten sporten onder begeleiding. Dit betekent dat de lessen vanaf 4 mei op maandagavond en woensdagavond weer gaan beginnen. Door de strenge eisen worden de lessen opnieuw ingedeeld zodat er lessen ontstaan voor kinderen t/m 12 jaar en lessen voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar en om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk leden tegelijk op de manege zijn zodat er 1.5m afstand bewaard kan worden. Bij klachten zoals koorts, verkoudheid en of hoesten: blijf thuis!

 

De ponyleden worden op de hoogte gesteld van de lesindelingen en  regels via de mail.

 

Het betreden van de buitenaccommodatie buiten de lessen om is niet toegestaan!


LET OP!     Nieuws 17-2-2020
Elke donderdagavond is hal 1 bezet door het aangespannen paard. 
Ook is hal 3 bezet tot en met juni door de hondenclub. 
____________________________________________________________________

Nieuws 13 december 2019

Gisteren was de Jaarlijkse ledenvergadering van RV de Eschruiters. Deze vergadering stond in het teken van Huldigingen en afscheid.

 

Twee leden wisten de Eschruiters op de kaart te zetten met geweldige Nationale maar ook Internationale prestaties. Zo mocht Marijke Hammink van de menvereniging in augustus het Nationale kampioenschap op haar naam schrijven in Oirschot. Eind september dit jaar mocht ze deelnemen aan het WK 4-span in Kisber Hongarije en dit niet zonder resultaat! Ze won het  WK Zilver zowel Individueel als met het Team! 

 

Dan Thijmen Vos, de jonge ruiter waarbij de paardensport met de paplepel is ingegoten. Thijmen rijdt op internationaal niveau in de Children klassen voor ruiters tussen de 12 en 14 jaar. Dit jaar mocht Thijmen meerdere malen de gouden Medaille in ontvangst nemen met het Nederlands childrenteam. Ze wonnen op het EK springen voor Jeugd Team Goud en een paar weken later mocht het team met Thijmen ook het goud op de FEI Jumping Nations Cup Yought Final 2019 mee naar huis nemen! 

 

Naast alle topprestaties werden er ook leden bedankt voor hun bijdrage aan de Eschruiters. Henk Ekkelenkamp, bij vele bekend als nationaal maar ook internationaal parcoursbouwer. Naast het parcoursbouwen heeft Henk zich vele jaren ingezet voor Indoor Wierden en heeft voor de opstart van Eurojump gezorgd samen met Marinus Vos. De talenten voor het parcours bouwen bleven niet onopgemerkt. Henk bouwde vaak regionale parcoursen maar ook internationale parcoursen zoals o.a. Jumping Amsterdam en Indoor Maastricht.

 

Naast Henk heeft Marinus Vos ook veel betekend voor de Eschruiters. Marinus Vos heeft een grote bijdrage geleverd aan de bekendheid van de Eschruiters. Hij is betrokken geweest bij de oprichting van Indoor Wierden, Dutch Youngster Festival, Pony Indoor Wierden International en Outdoor Wierden. Deze wedstrijden hebben er voor gezorgd dat Wierden op de kaart staat in de paardensport. Naast zijn organisatorische kennis en kundigheid is Marinus ook bekend als Internationale parcoursbouwer. Hij heeft op vele grote internationale wedstrijden mogen bouwen en niet alleen in Nederland! Ook in o.a. Zweden, Ierland en Duitsland is Marinus vaak geweest om zijn kundigheid te laten zien! Door zijn grote verdiensten voor de Eschruiters is Marinus Vos gisteravond als Erelid van de Eschruiters getiteld. 

 

Theo Veldhuis, ook wel bekend van de man bij de ingang van onze springpistes op de Vossenbos. Theo kwam op de manege toen zijn dochter Saskia begon met rijden. Sindsdien is Theo betrokken bij de Eschruiters. Het begon met een bestuurlijke functie en is daarna overgestapt op het ringmeesteren. Dit niet alleen bij de Eschruiters, maar ook in Boekelo en CSI Geesteren!

 

Ook hebben wij gister afscheid genomen van Manny Huisken en Hermien Jansen Eupe. Manny en Hermien waren jaren lang verantwoordelijk voor de Horeca afdeling van de Eschruiters. Na vele uren op de Eschruiters hebben ook hun besloten dat het tijd is om het stokje over te dragen. 

 

Iedereen wordt uitgenodigd op 8 januari 2020 voor de nieuwjaarsborrel. Tijdens deze borrel zal de nieuwe voorzitter H. Robben een speech houden over de visie en ideeën voor 2020!
Nieuws 18 april 2019

Wat een verrassing op deze donderdagavond 18 april, ons lid Ineke Ooms is vanavond geridderd in de orde van Oranje-Nassau.
Ze heeft zich al jaren met volle overtuiging ingezet voor diverse financiële functies binnen onze vereniging.
Wij feliciteren haar met deze welverdiende onderscheiding!


De bodem ligt er weer fantastisch bij! Het is volop genieten voor ruiter en paard tijdens de Eurojump dagen!!


De buitenpiste wordt onder handen genomen. De hele bodem, die er inmiddels vijftien jaar ligt, is eruit gehaald en aangevuld met nieuw zand.


Zoals al eerder gemeld zijn er twee teams binnen de afdeling pony’s  druk aan het oefenen geweest met viertal rijden. Op 13 augustus hebben de teams meegedaan aan de Galoppade te Hardenberg. Helaas kon Carmen Leusink niet meer meedoen, haar pony liep niet goed. De AB pony’s hebben een mooie proef gereden. Zij behaalden een 4e plaats. De DE pony’s behaalden een knappe 2e plaats en mochten door naar de Hippiade te Ermelo.

 

Onder leiding van Jolanda Wolters hebben ze in de zomervakantie flink door geoefend. Op zaterdag 27 augustus was het dan zover. De dames Annemijn Wolters, Emma Noltes, Imke Tempelman, Marell Blikman en Mette Vos mochten  starten op de Nederlandse Kampioenschappen. De proef ging prima met een 16e plaats als resultaat. Voor alle dames was het enorme ervaring, waar ze enorm van genoten hebben.

 
In de discipline springen is tijdens de Galoppade Thijmen Vos in de klasse Z DE geëindigd op een 4de plaats. Evi Wiefferink is in de klasse L C geëindigd op een 3de plaats. Daarmee waren beide ruiters afgevaardigd naar de Hippiade. Op de Hippiade is Evi geëindigd op de 5de plaats, gefeliciteerd!

Viertal pony’s

Binnen de afdeling pony’s wordt er druk geoefend met 4-tallen olv Jolanda Wolters. Er zijn twee teams samengesteld, die op 13 augustus mee gaan doen aan de Regio kampioenschappen te Hardenberg.

Het team D/E pony’s heeft als voorbereiding op vrijdag 22 juli meegedaan aan het concours in Markelo. Het team bestaat uit Marel Blikman, Carmen Leusink, Emma Noltes, Imke Tempelman en Annemijn Wolters. De meisjes hadden allemaal een gezonde spanning en ze hebben ontzettend goed hun best gedaan. Ze hebben twee mooie proeven gereden, wat werd gewaardeerd met een mooie 184 en 182 punten. Voor een eerste keer samen op concours is dat een prachtig resultaat!Verenigingskampioenschappen Ambt Delden

Op 6 maart 2016 hebben leden van PC  de Eschruiters deelgenomen aan de verenigingskampioenschappen te Ambt Delden.

 

’S ochtends werd er gestart met de individuele dressuurproeven en het viertal. De dressuurproeven werden netjes gereden en ook het viertal, met als commandant Jolanda Wolters, kon terug kijken op een mooi gereden proef. Het resultaat was een derde plek bij de tussenstand.

 

Na de middag mochten de springruiters van start. Ook hier werden prima resultaten behaald. Het estafette springen werd daarom een spannende strijd waarin beide teams snel en foutloos rond kwamen.

 

Uiteindelijk eindigden de leden van PC de Eschruiters op een mooie tweede plaats!!

Gefeliciteerd:  Mette Vos met Sun, Sterre Vos met Nanny Fine, Annemijn Wolters met Joy, Donny vd Veen met Aaldonk’s Nadina, Yfke Vos met Tomahawk, Charlotte Tasma met Queen B, Marell Blikman met Winston B en Imke Tempelman met Nimmerdor’s Alberto!

Het was een gezellige en geslaagde dag!


Zaterdag 19 september werd door de afdeling pony's een outdoor springconcours gehouden. Er waren goed bezette rubrieken in de klassen B t/m Z voor alle categorieën. De deelnemers kwamen uit Wierden en (verre) omstreken. De ruiters en amazones moesten met hun pony dan ook goed hun best doen om een prijs te krijgen.

Wij danken alle deelnemers voor hun komst en hopen jullie weer te begroeten op ons Kerstconcours.

Klik hier voor de uitslagen van vandaag.

 


15 augustus 2015

 

Door naar de Hippiade op 4 en 5 september!!

 

Onder een loodgrijze hemel reden de eerste trailers met paarden het terrein van de Veenruiters te Wanneperveen op.

Om 9.00 uur was het gelukkig droog en kon de regio Overijssel beginnen aan haar tweede dag van de Galoppade voor paarden.

In de diverse ringen barstte de strijd los om het Overijssels Kampioenschap en/of een afvaardiging naar het NK op 4 en 5 september.

Ook leden van de Eschruiters namen hieraan deel, zowel individueel als in teamverband met het Viertal rijden en de Verenigingskampioenschappen.

Aan het eind van de dag konden de volgende successen worden gevierd: 

Individueel dressuur klasse M1

3e prijs Cindy Roelofs met Flex (van Hans Kippers) 

Afvaardiging naar de Hippiade: 

Cindy Roelofs met Flex

Viertal klasse L ,deelnemers: Mariska van de Hoogen, Myrthe Schuttevaar, Petra Kippers, Annelies Lindeboom, Anne Wilke.

Team Eschruiters voor het Verenigingskampioenschap: deelnemers dressuur: Myrthe Schuttevaar, Wendy Biemolt, Dirja Veneberg

en Cindy Roelofs. Deelnemers springen: Myrthe Schuttevaar, Claudette Vrugteveen, Marjolijn Stam en Inge Biemolt.70 jaar Eschruiters !!!!!

 

18 mei 2015

Inmiddels is afgelopen week de dressuurchallenge verreden, het ging gepaard met veel extra prijzen, zoals paardendekens die gesponsord zijn door Multi Tool Trac en daarnaast werden verschillende waardebonnen weggegeven. Voor elke deelnemer was er een emmer met logo "70 Jaar Eschruiters".

Komend weekend worden de springrubrieken verreden. De eerste wedstrijden starten donderdag 21 mei rond  de klok van 10.00 uur. De deelnemers aan de Nationale rubrieken met een 1.30 en 1.40 parcours bijten de spits af. Ook hier zijn voor de winnaars mooie dekens beschikbaar die voorzien zijn van het logo van de Eschruiters en natuurlijk ontbreekt ook het logo van de sponsor niet. Hoofdsponsoren voor deze rubrieken zijn Bistro T-bone en Antoon Hindriks.

Vanaf 17.30  uur komen de ruiters en amazones in de klasse BB en het B springen aan hun trekken. Op vrijdagmorgen staan de eerste deelnemers van een groep L aan de start en aansluitend worden de klasses M, Z en ZZ verreden. Zaterdagmorgen krijgen de BB en B ruiters nog een kans en ook voor de klasse L staat er een springconcours klaar.