Nieuwsbrief november/december 2023

Beste leden en vrijwilligers,

 

Hierbij de nieuwsbrief van RV de Eschruiters van de maand november/december. In de nieuwsbrief kijken we terug op de afgelopen weken en naar de evenementen die nog gepland staan.

 

 

Indoor Wierden 2023 zit er weer op!

We zijn november begonnen met Indoor Wierden 2023. Inmiddels is de bak weer gereed, een deel van de aankleding is weer opgeruimd en de schotten zitten weer in de VIP. Wij kijken tevreden terug op het evenement. Dit jaar is er namens Indoor een permanente filmhoek gebouwd, deze kun je vinden in hal 1 (onder de jury). Hier kunnen de ruiters & grooms (het hele jaar) gebruik van maken. Deze filmhoek is tijdens Indoor Wierden al veel gebruikt! 

 

Op de foto Gerben Morsink, winnaar van de grote prijs! 

We hebben positieve geluiden ontvangen van de ruiters en wij zullen binnenkort als bestuur een evaluatie houden voor de verbeterpunten voor volgend jaar. Hieronder de mooie reactie die we ontvingen van Marriet Hoekstra:

Maar; zonder vrijwilligers geen evenement! Daarom willen wij namens Indoor Wierden de vrijwilligers bedanken voor hun inzet!!

 

Kerst Indoor Wierden + Bixie & Friends
Het bestuur en de activiteitencommissie zijn inmiddels alweer druk bezig met de voorbereidingen van de Bixie & Friends dag op 23 december en Kerst Indoor Wierden 2023 op 26 t/m 28 december.

 

Inschrijvingen voor Kerst Indoor gaan hard en we zitten voor het grootste deel wel bijna vol. Hetzelfde geldt voor de bixie dag; voor de dressuur werken we met een wachtlijst en voor het springen zijn nog enkele plekken beschikbaar. De bixie dressuur en springen zal van 9:00 - 15:00u plaatsvinden.

 

De opbouw voor de Kerst bixie en Kerst Indoor zal plaatsvinden op de volgende momenten:

  • Zaterdag 2 december vanaf 10:00u
  • Donderdag 21 december vanaf 19:00u
  • Vrijdag 22 december vanaf 19:00u
  • Zaterdag 23 december na de bixiedag

We hopen er met elkaar weer gezellige en sportieve dagen van te maken! Naast de wedstrijd zal er op 26 december weer de 'playback je gek' show zijn (zie hiervoor de flyer) en op 26 december het Teamspringen.

 

Paarden
We blikken even terug op onze eerste indoor wedstrijd van 13 en 14 oktober. Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet, het concours is goed verlopen.

 

We zijn ons aan het voorbereiden op de indoor dressuurwedstrijd op 19-20-21 januari 2024, hier zullen zowel paarden als pony's aan deelnemen. De indoor springwedstrijd staat voor 26-27-28 januari hier zullen ook de kringkampioenschappen worden verreden. Er is dus weer voldoende te doen op de manege, en natuurlijk vragen we jullie medewerking om alles weer goed te kunnen laten verlopen.

 

De data voor het outdoor seizoen april t/m september 2024 zijn ingediend bij de kring, binnenkort zullen we ze bekend maken zodra wij de kalender hebben ontvangen.

Mocht je besluiten om voor komend jaar geen lessend lid maar rijdend lid te willen worden of andersom laat het dan even weten. Mocht je het lidmaatschap van de KNHS willen beëindigen, dan dien je dat voor 1 december door te geven bij de KNHS en graag bij de afdeling, voor de paarden kan dat via Lisanne Smit.

 

We gaan al richting pakjesavond en daarna kerst, oud en nieuwjaar, een drukke maand voor iedereen. Wij wensen jullie hele mooie, gezellige en fijne feestdagen toe!

 

Komende activiteiten vanuit de commissie Paard, Pony & Plezier
We zijn verheugd om jullie te laten weten dat de activiteitencommissie weer druk in de weer is geweest en een reeks leuke evenementen heeft georganiseerd. Van spannende clinics tot gezellige bijeenkomsten, er staat voor elk wat wils op het programma. Voor meer informatie en een overzicht van de geplande activiteiten verwijzen we jullie graag naar het bijgevoegde overzicht. Veel plezier, en we zien jullie graag bij de activiteiten! 

 

Aangespannen paard
Afgelopen weekend hebben we genoten van de indoor dressuur vaardigheid op 25 november. Het was een fantastische dag en de wedstrijd is goed verlopen.

 

Op 8 december staat de Indoor Marathon Ride op het programma. Dit wordt ongetwijfeld een spectaculaire gebeurtenis vol uitdagingen en adrenaline. Tijdens de Indoor Marathon Ride is het de bedoeling dat ruiters op een paard of pony het indoor parcours van de menners zo snel mogelijk afleggen. Vorig jaar werd dit voor het eerst georganiseerd en er werd fanatiek gestreden voor de hoofdprijs van €100,- voor het snelste team. Zorg ervoor dat je erbij bent om de ruiters en hun paarden aan te moedigen terwijl ze zich wagen aan dit spannende avontuur.

 

Op 9 december staat de jaarlijkse indoor wedstrijd voor menners gepland. Menners, bereid je voor op een uitdagende competitie en laat zien wat je in huis hebt!

 

Afscheid Edwin, Dick en Marlon
Op donderdag 9 november hebben we met het AB genoten van een gezellig samenzijn. Deze bijeenkomst was extra speciaal omdat we afscheid hebben genomen van drie geweldige bestuursleden: Dick Schuttevaar, Edwin Maatkamp en Marlon Eertink.

 

 

In een sfeer van waardering hebben we samen teruggeblikt op de waardevolle bijdragen van deze leden aan onze rijvereniging. Hun passie voor paardensport, toewijding aan het bestuur, en de vele uren die ze hebben geïnvesteerd, hebben onze vereniging gevormd tot wat het vandaag is. 

Namens het hele bestuur willen we Dick, Edwin en Marlon nogmaals bedanken voor de tijd en energie die jullie hebben geïnvesteerd en we wensen jullie het allerbeste in jullie toekomstige avonturen!

 

Met de drukke, maar vooral gezellige decembermaand in het vooruitzicht, kijken we ernaar uit om jullie allen te verwelkomen op de manege. Samen willen we een jaar vol prachtige paardensportervaringen afsluiten en genieten van de gezelligheid en festiviteiten die deze maand met zich meebrengt!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Algemeen Bestuur 

RV de Eschruiters